filme, \ˈmyü-zik\

copii, nu incercati asta acasa

in “Moartea lui Bunny Monroe“, omagiul in fuga (masinii) adus de Nick Cave lui “Fugi, Rabit“, sotia comisului voiajor Bunny Munro, satula de infidelitatile acestuia si cu mintile intunecate de depresie, decide intr-o buna zi (dar intr-un ceas rau al acestei zile bune) sa-si puna un nod in jurul gitului, aninindu-se in geam ca o pereche de adidasi scoasa la aerisit. In vreme ce o da jos din lat, Bunny nu se poate abtine sa nu-i admire, pentru ultima oara, sinii. In ‘Fugi, Rabbit’, sotia lui Rabbit, parasita temporar de acesta (traia cu o curva in virful dealului, in alta parte a orasului), purcede la baut dis de dimineata si, intr-unul din cele mai bezmetice si insidioase pasaje citite de mine vreodata, reuseste sa-si piarda bebelusul in cada. Copilul se ineaca si moare.

Eh, scena de mai jos mixeaza [mi-ar fi placut sa scriu sublimeaza, dar ce faceam cu atita baltoaca in jur? (mergem la DEX pentru participarea in comun la aceasta gluma proasta)] atit suicidul, cit si cada. Intr-o ipostaza mai solara, as fi botezat (hah, hah) scena drept ‘bloodbath’, dar mi s-ar fi parut si atunci, ca si acum, un joc de cuvinte usor peste picior. Dar fiindca playlistul curge pe emo-mode,  fardat in blues & purple, cred ca o notificare seaca, de articol de pagina a 14-a, serveste mai bine scopului acestui post. Adica sa impresioneze, fara sa o clameze, cu parul smuls din cap si gesticulatii de babuin in calduri.

Acum, noi, ca auctor, credem ca suicidul este cea mai crunta dovada de egoism de care poate da dovada, vreodata, omul. Mai egoista decit laba, poate la fel de  eliberatoare, dar, certitudine, la fel de trista. In fine, dincolo de morala asta cu iz de aghiazma si pucioasa, pacatoasa asta de scena e unsettling:

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s