iconoplastic, uncategorized

draga sfinte gheorghe,

iti dedic aceste rinduri cu solicitarea de a-mi sugera care ar fi metodele prin care un bun crestin trebuie sa lupte impotriva paginului pina la trimiterea acestuia inapoi in desert (si poa’ sa ia cu el si toata civilizatia clasica greco-romana pe care a adus-o in europa in evul mediu, daca insista); motivele ar fi:

1. south park, episodul 201, seria 14; stim ca a musulmanii au o mare problema cu chipul cioplit; religie netalentata la desen, paginii au interzis reprezentarea lui mahomed, desi in rare cazuri mai apare sublimat in flacara. mahomed trebuia aratat de la briu in jos, ca actorii porno, si astfel stone & parker scapau de urgia pagina. eventual, puteau sa il imbrace intr-o prezervativ portocaliu, care sa ne fi amintit de mai sus pomenita stare de agregare.

2. submission (part i), al lui theo van gogh si ayaan hirsi ali; il gasesc sexy, dar deloc blasfemiator. intim, dar cu respiratie larga; pt cine nu l-a vazut, o tinara musulmana, acoperita de val, prin care se intrevad sinii si pintecul, dar si inscrisuri arabe, ca urmele de cutit, are un dialog cu allah, pretext de reflectie asupra citorva din problemele care o apasa in cosul pieptului – amintesc, randomly, doar faptul ca fratele tatalui ei o molesteaza si o violeaza, repetat, fara ca tatal ei sa o apere. f generos filmul, prezinta unul dintre cele mai intime si particulare acte – confesionalul unei femei , povestile ei cu domnicul – dar cu bataie lunga, in general (valabil,) pt femeile din islam.

3. the black album, al lui kureishi, pentru ca vine in postura celui care traieste in ambele lumi, atit occidentala cit si araba, intr-un oras inca nu atit de multi kulti ci, inca, suspect de manifestari xenofobe. pentru ca santioneaza satiric viciile vestului, dar clantane din dinti cu adevarat doar cind avertizeaza asupra extremismului religios cultural, asupra fanatismului, sau, intr-un cuvint, asupra pericolelor pe care le implica islamul, indiferent cit de putin sau de mult asimilat sau practicat.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s